Hygiëne en infectiepreventie

Hygiëne en infectiepreventie is een veelbesproken onderwerp binnen zorginstellingen. De kans op kruisbesmettingen wil men zo laag mogelijk houden.Uit onderzoek is gebleken dat veel zorginstellingen niet voldoen aan de voorgeschreven richtlijnen. Vandaar dat zij steeds strenger toezicht zullen gaan houden. Wij bieden een breed aanbod van diverse producten waarbij hygiëne en infectiepreventie hoog in het vaandel staan. Voor iedere vraag van onze klant, zullen wij zorgen voor een passende oplossing die voldoet aan wet- en regelgeving.

De UVMATIC is de perfecte oplossing om geur te verwijderen en schadelijke bacteriën op harde oppervlakken te verminderen.

Zelfs met de meest krachtige en regelmatige reiniging, kan geur blijven hangen die de indruk kan wekken van slechte hygiënenormen. De UVMATIC helpt bij het oplossen van hardnekkige geurproblemen door bacteriën in de lucht en op oppervlakken te vernietigen. Het vernietigt virussen, waaronder griep, E.coli, Salmonella en Streptococcus en heeft bewezen zeer effectief te zijn bij het verwijderen van onaangename geuren in ruimtes zoals sluiskamers, wasruimtes en gangen.

Volledig geautomatiseerd en vrij van chemicaliën, trekt de UVMATIC de vervuilde lucht aan en behandelt deze met UV-licht en fotokatalytische oxidatie. Dit resulteert in de productie van 3 krachtige geurbestrijdende ingrediënten:

– Fotoplasma – elimineert bacterievirussen, schimmels en
micro-organismen
– Ozon – een zeer reactieve en geactiveerde zuurstof die de
lucht desinfecteert
– Negatieve ionen – verhoogt de efficiëntie van het proces en
verwijdert onzuiverheden en stof in de lucht.

Het is bewezen dat de technologie omgevingsbacteriën doodt die slechte geuren veroorzaken, waardoor de kamer fris en schoon ruikt en de hygiëne verbetert zonder enige inbreng van uw personeel. Ook zeer geschikt voor gebruik in de ambulances. Voor meer info neem zeker contact met ons op +32 3 297 66 45 of info@qrshc.be

Melag Autoclaven klasse B

 • Compacte en universele sterilisatiekamer met 9 kg laadvermogen
 • Hoogste documentatieniveau via geïntegreerde CF-kaart of directe aansluiting op het netwerk
 • Release en batch-documentatie software inbegrepen! Geen bijkomende software of pc nodig!
 • Bijkomende labelprinter MELAprint 60 gemakkelijk te installeren
 • Extra grote kleurendisplay voor gemakkelijke bediening van de autoclaaf (optie)
 • Kostenbesparing in de praktijk door lange duurtijd tussen 2 servicebeurten
 • Record processtijden (10 of 17 min incl. drogen)
 • Optimale droogresultaten “DRYtelligence-technologie”
 • Gepatenteerde doublechamber voorverwarmingstechnologie
 • Sterilisatie-unit Ø 250 mm

Melag Melatherm10

De MELAtherm 10 is de thermodesinfector die beantwoordt  aan de EN 15883 Europese norm. Het apparaat wordt idealiter gebruikt voor de machinale verwerking van instrumenten.
Met zijn compacte externe afmetingen, biedt de MELAtherm 10 volledige functies aan, zonder meerprijs.

 • Actieve droging volgens de norm
 • Vloeistoffen kunnen toegevoegd worden door middel van de doseerunit
 • Batch documentatie met de CF kaart of via network op uw PC

 

 

Melag Melatrace

MELAtrace is de software voor de eenvoudige en professionele documentatie van de volledige herverwerking van instrumenten. Met slechts één klik wordt de MELAtherm-batch vrijgegeven. De goedgekeurde MELAtherm-protocollen kunnen opnieuw worden gebruikt voor laden in de autoclaaf. In de volgende stap worden de individuele beladingselementen gespecificeerd voor sterilisatie in de autoclaaf – bijvoorbeeld steriele containers of individueel verpakte instrumenten. En er wordt ook bepaald van welke MELAtherm-batches deze afkomstig zijn.

Veilig douchen met de anti legionella handdouche !

Veilig drink- en douchewater is tegenwoordig niet meer weg te denken. Men gaat er vaak vanuit dat overal veilig drinkwater beschikbaar is. Toch kun je via inademing van waternevel een legionella besmetting oplopen. Vooral mensen met een verminderde weerstand zijn vatbaar voor de veteranenziekte. De handdouche met membraan filter zorgt ervoor dat u voor een langere periode veilig kunt douchen zonder besmet te raken met de legionella bacteriën. De handdouche bevat eem microfilterpatroon 0,1 µm en is gebaseerd op de dubbelwandige holle–vezel technologie. De vervanging van een anti Legionella filter is afhankelijk van de waterkwaliteit en het gebruik van de douche. De gebruiksduur kan dus afwijken van het gemiddelde. Vraag hier meer informatie aan !